Συνταγή: Γαύρος πλακί με λαχανικά, κάπαρη και ελιές
Τι κι αν το καλοκαίρι έχει περάσει για τα καλά; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας λείπει - όπως και στον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Για αυτο και αποφάσισε να κάνει μια συνταγή με αρκετή... αλμύρα μέσα της. Ο γνωστός chef μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA "Buongiorno", παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια εύκολη συνταγή για γαύρο πλακί με λαχανικά, κάπαρη και ελιές. Μια συνταγή που μπορεί να γίνει τόσο στο τηγάνι όσο και στον φούρνο - ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέλεξε το πρώτο, καθώς όπως είπε είναι ο τρόπος που το κάνουν οι Ισπανοί. Τα υλικά 1 κιλό γαύρος 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 λευκά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 4 ντομάτες 1/2 ματσάκι μαϊντανός 50 ml λευκό κρασί 1/2 ματσάκι άνηθος 2 δαφνόφυλλα 10 ελιές πράσινες 2 κ.σ. κάπαρη 80 ml ελαιόλαδο αλάτι πιπέριΗ διαδικασία Σε ένα πολύ ζεστό τηγάνι και χωρίς καθόλου λάδι, απλώνουμε σαν "βεντάλια" τον γαύρο ώστε να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, βάζουμε το λάδι, το φρέσκο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(731)
- politismos(73)
- Βιβλία(27)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(43)
- Κινηματογράφος(55)
- Μουσική(40)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(116)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.