Συνταγή για γεμιστούς κολοκυθοανθούς με ρύζι και μυρωδικά
Οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί είναι ένα διαχρονικό ελληνικό καλοκαιρινό έδεσμα, ελαφρύ και γεμάτο αρώματα. Γεμίζονται συνήθως με ρύζι, φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο, ενώ συχνά προστίθεται και ντομάτα για επιπλέον γεύση. Η προσεκτική προετοιμασία των ευαίσθητων ανθών και το αργό μαγείρεμα στο λάδι και το λεμόνι αναδεικνύουν τη λεπτότητα του πιάτου. Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι, συχνά ως ορεκτικό ή συνοδευτικό. Είναι ιδανικοί για νηστεία ή για ένα μεζέ στο καλοκαιρινό τραπέζι, γεμάτοι αυθεντικότητα και γεύση από την ελληνική γη.Υλικά (για περίπου 20 κολοκυθοανθούς):20 κολοκυθοανθοί (φρέσκοι, ανοιχτοί και άθικτοι)1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο1/4 φλιτζανιού άνηθο ή δυόσμο (ή και τα δύο)1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (και επιπλέον για το τέλος)Χυμός από 1 λεμόνιΑλάτι, πιπέριΠροαιρετικά: λίγη ντομάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη για τη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(632)
- politismos(40)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(42)
- Κινηματογράφος(70)
- Μουσική(32)
- Παράξενα(52)
- Τέχνη(13)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.