πριν από  5 ώρες 51 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί είναι ένα διαχρονικό ελληνικό καλοκαιρινό έδεσμα, ελαφρύ και γεμάτο αρώματα. Γεμίζονται συνήθως με ρύζι, φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο, ενώ συχνά προστίθεται και ντομάτα για επιπλέον γεύση. Η προσεκτική προετοιμασία των ευαίσθητων ανθών και το αργό μαγείρεμα στο λάδι και το λεμόνι αναδεικνύουν τη λεπτότητα του πιάτου. Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι, συχνά ως ορεκτικό ή συνοδευτικό. Είναι ιδανικοί για νηστεία ή για ένα μεζέ στο καλοκαιρινό τραπέζι, γεμάτοι αυθεντικότητα και γεύση από την ελληνική γη.Υλικά (για περίπου 20 κολοκυθοανθούς):20 κολοκυθοανθοί (φρέσκοι, ανοιχτοί και άθικτοι)1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο1/4 φλιτζανιού άνηθο ή δυόσμο (ή και τα δύο)1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (και επιπλέον για το τέλος)Χυμός από 1 λεμόνιΑλάτι, πιπέριΠροαιρετικά: λίγη ντομάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη για τη...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation