Συνταγή για γλυκό του κουταλιού φράουλα της γιαγιάς
Φτιάξε ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού φράουλα, ιδανικό για κάθε εποχή! Με φρέσκες, σφιχτές φράουλες, ζάχαρη και λίγο λεμόνι, δημιουργείς ένα αρωματικό και λαχταριστό γλυκό που συνοδεύει τέλεια γιαούρτι, παγωτό ή φρυγανιές. Το μυστικό είναι να αφήσεις τις φράουλες να σταθούν με τη ζάχαρη ώστε να βγάλουν τα υγρά τους, και να δέσεις σωστά το σιρόπι χωρίς να λιώσουν οι καρποί. Φυλάσσεται για μήνες σε αποστειρωμένα βάζα, κρατώντας το άρωμα και το χρώμα της άνοιξης. Μια απλή αλλά μαγική συνταγή που θυμίζει σπιτική φροντίδα.Υλικά1 κιλό φράουλες (ώριμες αλλά σφιχτές)1 κιλό ζάχαρη1/2 φλιτζάνι νερό1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (ή 1 κ.γ. ξινό)1 βανίλια (προαιρετικά)ΕκτέλεσηΠροετοιμασία φράουλαςΠλύνε τις φράουλες πολύ καλά και αφαίρεσε τα κοτσάνια.Αν είναι πολύ μεγάλες, μπορείς να τις κόψεις στη μέση. Ιδανικά όμως, κράτα τις ολόκληρες.ΜούλιασμαΒάλε τις φράουλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε στρώσεις, εναλλάσσοντας με τη ζάχαρη.Άφησέ τις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(609)
- politismos(28)
- Βιβλία(51)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(45)
- Κινηματογράφος(76)
- Μουσική(40)
- Παράξενα(35)
- Τέχνη(16)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.