Συνταγή για λαχταριστούς λαχανοντολμάδες της γιαγιάς
Οι λαχανοντολμάδες της γιαγιάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Τρυφερά φύλλα λάχανου αγκαλιάζουν μια γέμιση από κιμά, ρύζι, μυρωδικά και ελαιόλαδο, και σιγοβράζουν μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Το πιάτο ολοκληρώνεται με ένα κρεμώδες αυγολέμονο, που χαρίζει οξύτητα και βελούδινη υφή. Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι, γεμάτο νοσταλγία, θαλπωρή και οικογενειακές αναμνήσεις. Σερβίρονται ζεστοί, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο ψωμί για βούτες στη σάλτσα. Ένα πιάτο που μυρίζει σπίτι και αγάπη.Υλικά:Για τα ντολμαδάκια1 μεγάλο λάχανο (λευκό, σφιχτό)500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή μισό-μισό με χοιρινό)1 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο1 κ.σ. άνηθο (προαιρετικά)½ φλ. ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέριΓια το αυγολέμονο2 αυγάΧυμός από 2 λεμόνιαΖωμός από την κατσαρόλαΕκτέλεσηΖεματίζουμε το λάχανο Κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα. Το βάζουμε σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(693)
- politismos(53)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(68)
- Κινηματογράφος(84)
- Μουσική(73)
- Παράξενα(55)
- Τέχνη(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.