Συνταγή για μακαρόνια με κιμά της γιαγιάς
Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Συνδυάζει την απλότητα με τη νοστιμιά, φέρνοντας στο πιάτο γεύσεις που θυμίζουν οικογενειακά τραπέζια. Ο μοσχαρίσιος κιμάς μαγειρεύεται αργά με ντομάτα, κρεμμύδι και αρωματικά, δημιουργώντας μια πλούσια, ζεστή σάλτσα που αγκαλιάζει ιδανικά τα ζυμαρικά. Σερβίρεται με μπόλικο τριμμένο τυρί και ταιριάζει σε κάθε περίσταση, από καθημερινό γεύμα μέχρι κυριακάτικο δείπνο. Είναι μια συνταγή που μεταφέρει παράδοση και φροντίδα σε κάθε μπουκιά.Υλικά (για 4 άτομα):Για τον κιμά:500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή 2 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες2 κ.σ. πελτές ντομάτας½ φλιτζάνι λευκό ή κόκκινο κρασί (προαιρετικά)½ φλιτζάνι ελαιόλαδο1 κ.γ. ζάχαρηΑλάτι, πιπέρι1 ξυλάκι κανέλας ή 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)Για τα μακαρόνια500 γρ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(701)
- politismos(47)
- Βιβλία(58)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(67)
- Κινηματογράφος(89)
- Μουσική(67)
- Παράξενα(57)
- Τέχνη(31)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.