Συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές με στραπατσάδα
Οι ζουμερές καλοκαιρινές ντομάτες μεταμορφώνουν τα αυγά της στραπατσάδας σε απαλά κοκκιν...όξινα συννεφάκια. Γίνεται μια αφράτη φάρσα (γέμιση δηλαδή) που στολίζει τις τσακώνικες μελιτζάνες σ' αυτό το πλούσιο σε γεύση, χορταστικό, κι εύκολο στην παρασκευή πιάτο. Χρόνος: 40 λεπτά Εύκολη ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1½ κιλό ώριμες ντομάτες (χοντροτριμμένες ή ψιλοκομμένες) 4 μεγάλες τσακώνικες μελιτζάνες 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 80 ml ελαιόλαδο 1 κ.σ. ρίγανη 6 αυγά χτυπημένα 200 γρ. ξινομυζήθρα ή φέτα, θρυμματισμένη αλάτι πιπέρι λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, οριζοντίως, τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό και μετά από 10 λεπτά τις στραγγίζουμε. Τις τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(628)
- politismos(62)
- Βιβλία(30)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(29)
- Κινηματογράφος(94)
- Μουσική(33)
- Παράξενα(35)
- Τέχνη(64)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.