πριν από  1 ημέρα 1 ώρα

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα με βελούδινη υφή και διακριτικό άρωμα βανίλιας και κανέλας. Φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά: ρύζι, γάλα, ζάχαρη και βανίλια, ενώ προαιρετικά μπορεί να προστεθεί κορν φλάουρ για πιο πηχτή υφή. Το ρύζι βράζεται πρώτα με νερό και έπειτα με το γάλα, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει. Σερβίρεται σε μπολ, ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με κανέλα. Είναι ένα γλυκό που συνδυάζει απλότητα, νοσταλγία και γεύση, αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους.Υλικά (για 4-6 μερίδες)1 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ (ή Καρολίνα)1 φλιτζάνι νερό1/2 φλιτζάνι ζάχαρη1 βανιλίνη (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)2 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά, για πιο πηχτό αποτέλεσμα)Λίγη κανέλα για το σερβίρισμαΕκτέλεσηΞεκινάμε με το ρύζι Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι μαζί με το νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation