Συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο
Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα με βελούδινη υφή και διακριτικό άρωμα βανίλιας και κανέλας. Φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά: ρύζι, γάλα, ζάχαρη και βανίλια, ενώ προαιρετικά μπορεί να προστεθεί κορν φλάουρ για πιο πηχτή υφή. Το ρύζι βράζεται πρώτα με νερό και έπειτα με το γάλα, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει. Σερβίρεται σε μπολ, ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με κανέλα. Είναι ένα γλυκό που συνδυάζει απλότητα, νοσταλγία και γεύση, αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους.Υλικά (για 4-6 μερίδες)1 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ (ή Καρολίνα)1 φλιτζάνι νερό1/2 φλιτζάνι ζάχαρη1 βανιλίνη (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)2 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά, για πιο πηχτό αποτέλεσμα)Λίγη κανέλα για το σερβίρισμαΕκτέλεσηΞεκινάμε με το ρύζι Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι μαζί με το νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(612)
- politismos(36)
- Βιβλία(59)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(80)
- Μουσική(38)
- Παράξενα(48)
- Τέχνη(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.