Συνταγή για τα παραδοσιακά σουτζουκάκια της γιαγιάς γεμάτα μνήμες και αρώματα
Τα παραδοσιακά σουτζουκάκια της γιαγιάς συνδυάζουν κιμά μοσχαρίσιο με μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο και αυγό. Πλάθονται σε επιμήκη κεφτεδάκια, τηγανίζονται ελαφρά και σιγοβράζουν σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, σκόρδο, πελτέ, κρασί και ρίγανη. Το αποτέλεσμα είναι μαλακά, αρωματικά σουτζουκάκια με βαθιά γεύση και ισορροπία μπαχαρικών. Σερβίρονται συχνά με πουρέ πατάτας ή ρύζι και γαρνίρονται με φρέσκο μαϊντανό. Σύμφωνα με τη γιαγιά, η χρήση μπαγιάτικου ψωμιού και η σιγανή φωτιά ενισχύουν την αφράτη υφή. Αυτή η συνταγή φέρνει ζεστές αναμνήσεις και αυθεντική, σπιτική γεύση. Είναι ιδανική επιλογή για οικογενειακά τραπέζια και χειμωνιάτικες βραδιές, καθώς προσφέρει θαλπωρή και απλότητα.Υλικά (για 4-6 μερίδες)Για τα σουτζουκάκια500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή μισός μοσχαρίσιος, μισός χοιρινός)1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένη σε 50 ml γάλα1 αυγό1 κουτ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(649)
- politismos(53)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(77)
- Μουσική(36)
- Παράξενα(56)
- Τέχνη(20)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.