πριν από  8 ώρες 51 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα παραδοσιακά σουτζουκάκια της γιαγιάς συνδυάζουν κιμά μοσχαρίσιο με μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο και αυγό. Πλάθονται σε επιμήκη κεφτεδάκια, τηγανίζονται ελαφρά και σιγοβράζουν σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, σκόρδο, πελτέ, κρασί και ρίγανη. Το αποτέλεσμα είναι μαλακά, αρωματικά σουτζουκάκια με βαθιά γεύση και ισορροπία μπαχαρικών. Σερβίρονται συχνά με πουρέ πατάτας ή ρύζι και γαρνίρονται με φρέσκο μαϊντανό. Σύμφωνα με τη γιαγιά, η χρήση μπαγιάτικου ψωμιού και η σιγανή φωτιά ενισχύουν την αφράτη υφή. Αυτή η συνταγή φέρνει ζεστές αναμνήσεις και αυθεντική, σπιτική γεύση. Είναι ιδανική επιλογή για οικογενειακά τραπέζια και χειμωνιάτικες βραδιές, καθώς προσφέρει θαλπωρή και απλότητα.Υλικά (για 4-6 μερίδες)Για τα σουτζουκάκια500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή μισός μοσχαρίσιος, μισός χοιρινός)1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένη σε 50 ml γάλα1 αυγό1 κουτ.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation