Συνταγή για τη μακαρονάδα aglio, olio e peperoncino
Η μακαρονάδα Aglio, Olio e Peperoncino είναι μια κλασική ιταλική συνταγή με απλά αλλά εκρηκτικά υλικά: σκόρδο, ελαιόλαδο και καυτερό πιπέρι. Βασίζεται στην ποιότητα και τη σωστή τεχνική, χαρίζοντας αυθεντική γεύση. Ένα πιάτο γρήγορο, αρωματικό και γεμάτο μεσογειακό χαρακτήρα.Υλικά (για 2 άτομα):200 γρ. σπαγγέτι2-3 σκελίδες σκόρδο1 μικρό, ξερό καυτερό πιπεράκι (ή ½ κουταλάκι flakes peperoncino)60 ml (4 κουταλιές σούπας) έξτρα παρθένο ελαιόλαδοΑλάτι (για το νερό των ζυμαρικών)(Προαιρετικά) λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμαΕκτέλεση:Βράζεις τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente (1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου).Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτεις το σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φετούλες. Θέλεις να σοταριστεί απαλά και να γίνει χρυσό, όχι να καεί (γίνεται πικρό αν καεί!).Ρίχνεις το peperoncino (θρυμματισμένο ή σε φετάκια) μαζί με το σκόρδο, για...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(549)
- politismos(32)
- Βιβλία(35)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(35)
- Κινηματογράφος(65)
- Μουσική(21)
- Παράξενα(45)
- Τέχνη(20)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.