Συνταγή για χοιρινό ρόστο Νάξου με πατάτες στον φούρνο
Το χοιρινό ρόστο με πατάτες, εμπνευσμένο από τη Νάξο, αποκτά μοντέρνο χαρακτήρα με καπνιστή πάπρικα και αρωματικό πορτοκάλι. Το ζουμερό χοιρινό σιγομαγειρεύεται σε κόκκινη σάλτσα με ντομάτα, κρασί και μπαχαρικά, πριν ψηθεί με πατάτες στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση, με νότες παράδοσης και δημιουργικότητας. Ιδανικό για κυριακάτικο τραπέζι ή γιορτινή περίσταση, συνοδεύεται τέλεια με γραβιέρα Νάξου και χωριάτικο ψωμί. Μια συνταγή που τιμά την ελληνική κουζίνα με ένα σύγχρονο, ευωδιαστό twist.Χοιρινό ρόστο Νάξου με καπνιστή πάπρικα, πορτοκάλι και πατάτες στον φούρνοΥλικά (για 4 άτομα):1,2 κιλά χοιρινή σπάλα ή μπούτι, κομμένο σε μεγάλες μερίδες1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες1 φλ. λευκό κρασί Νάξου (ή ξηρό κρασί)2 φλ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη ή κονκασέ1 κ.σ. πελτές ντομάταςΧυμός από 1 πορτοκάλιΞύσμα από 1 πορτοκάλι1/2 κ.γ. κανέλα1/2 κ.γ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(334)
- politismos(25)
- Βιβλία(23)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(24)
- Κινηματογράφος(44)
- Μουσική(30)
- Παράξενα(19)
- Τέχνη(10)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.