Συνταγή: Γιουβέτσι με πορτομπέλο
Είναι μια κλασική συνταγή των ελληνικών οικογενειακών τραπεζιών. Γιουβέτσι με πορτομπέλο: παραδοσιακή, πεντανόστιμη, λίγο μπελαλίδικη και ιδανική για τους λάτρεις των μανιταριών.Τα υλικά 250 γρ. κριθαράκι 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ½ ντομάτα ώριμη, τριμμένη 1/2 κούπα λευκό κρασί 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες 2 ½ κούπες ζωμός λαχανικών ή νερό 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο 1/2 ξυλαράκι κανέλα 2 φύλλα δάφνης 250 γρ. τυρί βίγκαν, τριμμένο (προαιρετικά) αλάτι πιπέριΗ διαδικασία Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλους κύβους. Ζεσταίνουμε μισό από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Τότε ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό (ή το νερό), την κανέλα, τη δάφνη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(665)
- politismos(39)
- Βιβλία(57)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(46)
- Κινηματογράφος(89)
- Μουσική(54)
- Παράξενα(58)
- Τέχνη(27)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.