Συνταγή: Ξιφίας αλά σιτσιλιάνα
"Ο ξιφίας ήταν ανέκαθεν ένα περιζήτητο ψάρι για τους Σικελούς, αλλά και για όλους τους κατοίκους του Μετζοτζιόρνο και των τριγύρω νησιών, όπου ακόμη και σήμερα ψαρεύεται με τον παραδοσιακό τρόπο, alla fiocina (με καμάκι). Διάλεξα αυτήν τη συνταγή, όχι μόνο γιατί διατηρείται η υφή του ψαριού, αλλά γιατί αποτελεί αναφορά σε μια αυθεντική, παραδοσιακή συνταγή της Σικελίας" μας είπε ο γνωστός σεφ. Ξιφίας αλά σιτσιλιάνα (Pesce spada alla siciliana) Χρόνος: 25 λεπτά Εύκολη ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 φέτες ξιφία (πάχους 3 εκ.) 20 γρ. σταφίδες (αποξηραμένες) 6 ντομάτες 1 άσπρο κρεμμύδι (80 γρ.) 1 κοτσάνι σέλερι 4 σκελίδες σκόρδο 20 γρ. αλμυρή κάππαρη 12 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι 1/2 φύλλο δάφνη 20 γρ. κουκουνάρι ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Καθαρίζουμε τον ξιφία, τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τον κρατάμε στο ψυγείο, τυλιγμένο, ανάμεσα σε δύο πανάκια. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό, καθαρίζουμε τις ντομάτες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(777)
- politismos(69)
- Βιβλία(11)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(46)
- Κινηματογράφος(50)
- Μουσική(47)
- Παράξενα(67)
- Τέχνη(127)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.