Συνταγή: παντζανέλα με ψητό καλαμάρι
Μια πολύ ωραία παραλλαγή σε ένα νόστιμο, χορταστικό, καλοκαιρινό ιταλικό πιάτο που γεννήθηκε από ανάγκη και... αγαπήθηκε πολύ. Παντζανέλα με ψητό καλαμάρι (Panzanella di calamari) ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 320 γρ. καλαμάρι 4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωριάτικο) 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι 2 μεγάλες ντομάτες, ώριμες 1 αγγούρι 15 φύλλα βασιλικό (σπασμένα στο χέρι) ελαιόλαδο αλάτι ξίδι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και ξίδι για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το στύβουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το αφήνουμε μισή ώρα μέσα σε νερό με ξίδι και ύστερα το σουρώνουμε. Κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει, χαράσσουμε με το μαχαίρι έναν μικρό σταυρό στο κάτω μέρος της κάθε ντομάτας και τις βουτάμε στο νερό, για 10 δευτερόλεπτα. Τις βγάζουμε και τις ρίχνουμε σε παγωμένο νερό. Έπειτα αφαιρούμε τη φλοίδα και τους σπόρους και τις κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(701)
- politismos(46)
- Βιβλία(26)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(42)
- Κινηματογράφος(73)
- Μουσική(26)
- Παράξενα(56)
- Τέχνη(116)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.