Συνταγή: Ριζότο με κουρκουμά, λεμόνι και δυόσμο
Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία μας φύλαγε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος παρουσίασε μια παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Αμάλφι. Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA "Buongiorno", παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή νόστιμη και απλή: ριζότο με κουρκουμά, λεμόνι και δυόσμο. Λίγα υλικά, εύκολη στη διαδικασία και, πάνω από όλα, πεντανόστιμη. Τα υλικά 300 γρ ρύζι καρολίνα 2 κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο 50 ml ελαιόλαδο 50 γρ βούτυρο 80 ml λευκό κρασί 600 ml ζωμός κοτόπουλου χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι 2 κσ δυόσμος 1 κσ κουρκουμάς 80 γρ παρμεζάνα αλάτι πιπέριΗ διαδικασία Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και λίγο λάδι, ενώ αμέσως μετά προσθέτουμε το λευκό κρεμμύδι και λίγο σκόρδο. Όταν σοταριστούν ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να θωρακιστεί ο κόκος. Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμονιού και λίγο κουρκουμά, τον δυόσμο και σβήνουμε με λευκό κρασί, ενώ...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(718)
- politismos(54)
- Βιβλία(54)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(63)
- Κινηματογράφος(105)
- Μουσική(68)
- Παράξενα(57)
- Τέχνη(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.