Συνταγή: Χούμους παντζάρι
Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, ντιπ ή άλειμμα, που χρησιμοποιείται στη Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβύθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με την προσθήκη διαφόρων καρυκευμάτων, ενώ σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με λάδι και ρίγανη. Στο πέρασμα των χρόνων, όμως, έχουν γίνει διάφορες παραλλαγές. Σαν τη συνταγή που ακολουθεί. Χούμους παντζάρι. Μια εντυπωσιακή, υγιεινή και θρεπτική συνταγή, με γεύση που ξετρελαίνει τον ουρανίσκο και συνοδεύει τέλεια πολλά φαγητά. Και πάνω από όλα, είναι πανεύκολη.Τα υλικά 300 γρ. παντζάρια, βρασμένα 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι Χυμό ενός λεμονιού 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουταλιές ταχίνι 1 κουταλάκι κύμινο 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα Σουσάμι και μαυροκούκι για πασπάλισμα Φρέσκο θυμάρι για άρωμα Αλάτι Πιπέρι Η διαδικασία Βάζετε στο μπλέντερ τα βρασμένα παντζάρια, τα βρασμένα ρεβίθια, το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(829)
- politismos(76)
- Βιβλία(42)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(61)
- Κινηματογράφος(56)
- Μουσική(57)
- Παράξενα(42)
- Τέχνη(168)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.