Τι είναι το στρόμπολι και πώς θα το φτιάξετε σαν ...Ιταλοαμερικανοί
Αν το καλτσόνε είναι μια "σκεπαστή πίτσα" τότε το στρόμπολι είναι μια "πίτσα-ρολό". Ενώ δηλαδή και για τα δύο αγαπημένα διεθνώς ιταλικά εδέσματα χρησιμοποιούνται παρεμφερή υλικά, η διαφορά τους έγκειται στον τρόπο που σφραγίζεται η γέμιση μέσα στη ζύμη.Η διαφορά μεταξύ καλτσόνε και στρόμπολι Το καλτσόνε έχει σχήμα μισοφέγγαρου, καθώς το φύλλο της ζύμης ανοίγεται σε δίσκο και διπλώνεται στη μέση. Το στρόμπολι έχει σωληνοειδές σχήμα, καθώς η ζύμη ανοίγεται σε παραλληλόγραμμο και τυλίγεται ρολό. Σε ό,τι αφορά ζητήματα καταγωγής, τα καλτσόνε είναι δημιουργίες της αμιγούς ιταλικής κουζίνας, ενώ τα στρόμπολι είναι έμπνευση των Ιταλών μεταναστών της Αμερικής και εμβληματικό πιάτο της ιταλοαμερικανικής κουζίνας. "Πατρίδα" των στρόμπολι θεωρείται η Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ενώ το όνομά τους παραπέμπει στο ιταλικό νησί Στρόμπολι και την ομώνυμη ταινία του 1950.Συνταγή για στρόμπολι Για να φτιάξετε δύο λαχταριστά στρόμπολι που στη συνέχεια θα κόψετε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
 
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
  - Lifestyle(656)
- politismos(69)
- Βιβλία(25)
- Βιντεοπαιχνίδια(4)
- Θέατρο & Χορός(49)
- Κινηματογράφος(37)
- Μουσική(54)
- Παράξενα(56)
- Τέχνη(99)
 















 
			
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.