πριν από  15 ώρες 21 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αν το καλτσόνε είναι μια "σκεπαστή πίτσα" τότε το στρόμπολι είναι μια "πίτσα-ρολό". Ενώ δηλαδή και για τα δύο αγαπημένα διεθνώς ιταλικά εδέσματα χρησιμοποιούνται παρεμφερή υλικά, η διαφορά τους έγκειται στον τρόπο που σφραγίζεται η γέμιση μέσα στη ζύμη.Η διαφορά μεταξύ καλτσόνε και στρόμπολι Το καλτσόνε έχει σχήμα μισοφέγγαρου, καθώς το φύλλο της ζύμης ανοίγεται σε δίσκο και διπλώνεται στη μέση. Το στρόμπολι έχει σωληνοειδές σχήμα, καθώς η ζύμη ανοίγεται σε παραλληλόγραμμο και τυλίγεται ρολό. Σε ό,τι αφορά ζητήματα καταγωγής, τα καλτσόνε είναι δημιουργίες της αμιγούς ιταλικής κουζίνας, ενώ τα στρόμπολι είναι έμπνευση των Ιταλών μεταναστών της Αμερικής και εμβληματικό πιάτο της ιταλοαμερικανικής κουζίνας. "Πατρίδα" των στρόμπολι θεωρείται η Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ενώ το όνομά τους παραπέμπει στο ιταλικό νησί Στρόμπολι και την ομώνυμη ταινία του 1950.Συνταγή για στρόμπολι Για να φτιάξετε δύο λαχταριστά στρόμπολι που στη συνέχεια θα κόψετε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation