Της Σικελίας ή της Καλαβρίας; Δυο παραδοσιακά ιταλιάνικα πέστο χωρίς βασιλικό
Μπορεί το Pesto alla Genovese, η παραδοσιακή ιταλική σάλτσα με καταγωγή από τη Γένοβα, να έχει κατακτήσει όλη τη Μεσόγειο και αγαπηθεί ιδίαιτερα στην Ελλάδα αφού είναι μια μικρή ωδή στον βασιλικό (και κατ' επέκταση στο μεσογειακό καλοκαίρι), ωστόσο δυο πολύ ενδιαφέρουσες παραλλαγές της σάλτσας πέστο τις συναντάμε στην ίδια την ιταλική κουζίνα. Πρόκειται για το Pesto alla Trapanese από τη Σικελία, που γίνεται με ντομάτες (ενίοτε και λιαστές) και αμύγδαλα, ενώ ο βασιλικός χρησιμοποιείται απλά ως άρτυμα, και το Pesto alla Calabrese από την περιοχή της Καλαβρίας, που φτιάχνεται με κόκκινες πιπεριές, τσίλι και ρικότα. Είναι και τα δύο ιδανικά για ζυμαρικά, πίτσα και σάντουιτς, και αλλάζουν ριζικά το χαρακτήρα των πιάτων.Συνταγή για πέστο από τη Σικελία (Pesto alla Trapanese) Υλικά: 250 γρ. ώριμα ντοματίνια βελανίδι, 70 γρ. αμύγδαλα, λιγα φυλλαράκια βασιλικού για το άρωμα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλιά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(618)
- politismos(42)
- Βιβλία(55)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(57)
- Κινηματογράφος(66)
- Μουσική(45)
- Παράξενα(42)
- Τέχνη(15)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.