Το αρνί και το κατσίκι παραδίδουν μαθήματα βιωσιμότητας
Το αρνί και το κατσίκι είναι άρρηκτα δεμένα με την ελληνική κουζίνα, με τον γευστικό μας πολιτισμό. Η εκτροφή των αιγοπροβάτων υπήρξε πάντα ιδιαίτερα σημαντική για τις τοπικές κοινωνίες και τις οικονομίες τους. Καθώς η χώρα μας διαθέτει πολλούς βοσκότοπους, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές, που εξασφαλίζουν φυσική διατροφή και καλές συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα, παράγει κρέας νόστιμο και με υψηλή διατροφική αξία, που συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις για κατανάλωση προϊόντων βιώσιμης παραγωγής. Τα πρόβατα που βόσκουν ελεύθερα, κυρίως σε περιοχές που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν σε καλλιέργειες, όχι μόνο δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά το προστατεύουν, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην διαφύλαξη της τοπικής χλωρίδας και της βιοποικιλότητας και στην αποφυγή φυσικών καταστροφών. Όλα τα παραπάνω συγκριτικά πλεονεκτήματα της εκτατικής αιγοπροβατοτροφίας "φωτίζει", μέσα από τις δράσεις του τριετούς προγράμματος...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(658)
- politismos(26)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(49)
- Κινηματογράφος(95)
- Μουσική(48)
- Παράξενα(39)
- Τέχνη(26)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.