πριν από  1 ημέρα 2 ώρες

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ενόψει Καθαράς Δευτέρας -και αφού την "Κρεατινή" εβδομάδα είχαν χορτάσει κρέας και με το παραπάνω- ερχόταν η ώρα της αποχής για τις παλιότερες γενιές. Στο παραδοσιακό τραπέζι πρωταγωνιστούσαν τα τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και τα ζυμαρικά. Η παράδοση για την τρίτη και τελευταία εβδομάδα του Τριωδίου, γνωστή ως "Εβδομάδα της Τυρινής" ή "της Τυροφάγου" ή "Μακαρονού", απαιτούσε την αποχή από το κρέας. Τα παλιά χρόνια την εβδομάδα τούτη καταναλώνονταν τυρί, γάλα, γιαούρτι, αυγά, ζυμαρικά, τραχανάς, πίτες και ψάρια. Η διατροφική αυτή πρακτική προετοίμαζε τον κόσμο για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Την εβδομάδα αυτή παραδοσιακά έχουν την τιμητική τους οι τυρόπιτες, οι μακαρονόπιτες, οι τραχανόπιτες με τυριά, τα ζυμαρικά χωρίς κρέας και ό,τι άλλο φέρνει το τυρί, το γάλα και τα αυγά στο προσκήνιο. Γλυκά της Τυρινής θεωρούνται οι γαλατόπιτες και τα γαλακτομπούρεκα. Στο σύγχρονο τραπέζι προστίθενται τα σουφλέ και τα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation