Βελούδινη σιμιγδαλόκρεμα με άρωμα βανίλιας
Η σιμιγδαλόκρεμα είναι ένα απλό, παραδοσιακό γλυκό της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένο με βασικά υλικά όπως γάλα, σιμιγδάλι, ζάχαρη και βανίλια. Είναι ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας, είτε ως επιδόρπιο είτε ως ελαφρύ πρωινό. Η υφή της είναι βελούδινη και μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα, με λίγη κανέλα από πάνω για άρωμα και γεύση. Παρασκευάζεται εύκολα σε λίγα λεπτά και αποτελεί αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων. Αν θέλετε, μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συνταγή με ξύσμα λεμονιού ή να την κάνετε νηστίσιμη με φυτικό γάλα.Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)1 λίτρο φρέσκο γάλα (πλήρες ή ημιάπαχο)100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (περίπου ½ φλιτζάνι)100 γρ. ζάχαρη (περίπου ½ φλιτζάνι - ρυθμίστε κατά προτίμηση)1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας1 πρέζα αλάτι1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση)Κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)ΕκτέλεσηΖεσταίνουμε το γάλα Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(610)
- politismos(24)
- Βιβλία(50)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(43)
- Κινηματογράφος(76)
- Μουσική(40)
- Παράξενα(52)
- Τέχνη(17)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.