Βερίκοκα: Τα χρυσά αυγά του ήλιου
Στην παιδική μου ηλικία ακολουθούσα τις εποχές μέσα από την καλλιέργεια των λίγων καρποφόρων δέντρων που είχαμε στον κήπο του πατρικού μου σπιτιού. Ανάμεσα σε αυτά ήταν οι κερασιές, οι βυσσινιές και μία εντυπωσιακή βερικοκιά (καϊσιά την ονόμαζαν στην περιοχή) που έδινε τόσους καρπούς, που έφταναν και περίσσευαν για μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού, και φυσικά πολλά ολόφρεσκα και αρωματικά βερίκοκα τα οποία απολαμβάναμε κατευθείαν από το δέντρο. Όταν ασχολήθηκα επαγγελματικά πλέον με τη μαγειρική, ανακάλυψα άλλες τόσες μαγειρικές χρήσεις και είναι πλέον από τα αγαπημένα μου υλικά. Στη μαγειρική ταιριάζουν καταπληκτικά με πουλερικά, χοιρινό και αρνί. Γι' αυτό και στις κουζίνες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής φρέσκα ή αποξηραμένα βερίκοκα έχουν την τιμητική τους σε πιλάφια, σε γεμίσεις για αρνί ή κοτόπουλο, στα περίφημα μαροκινά ταζίν και στα ινδικά τσάτνεϊ. Γευστικά δένουν απόλυτα με το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(582)
- politismos(47)
- Βιβλία(14)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(26)
- Κινηματογράφος(26)
- Μουσική(37)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(80)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.