Βουτάνιο: Πόσο ωφέλιμο είναι τελικά για την υγεία
Newsroom | email: [email protected] Το βουτάνιο ή διαιθύλιο είναι οργανική χημική ένωση (άκυκλος κορεσμένος υδρογονάνθρακας) και οι περισσότεροι το γνωρίζουμε ως συστατικό των αναπτήρων. Ωστόσο περιέχεται επίσης σε διάφορα ψωμιά, μάφιν και μπισκότα ή ότι επιλέγεται για να διατηρήσει φρέσκες τις κοτομπουκιές. Η χημική ουσία tert-Butylhydroquinone (TBHQ) είναι ένας οξειδωτικός παράγοντας που χρησιμοποιείται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, καλλυντικά και άλλα προϊόντα και σε χαμηλές δόσεις θεωρείται γενικά ασφαλής. Σε υψηλότερες ποσότητες όμως, έχει συνδεθεί με όγκους, διόγκωση του ήπατος, σπασμούς και παράλυση. Οι εταιρείες τροφίμων "ορκίζονται" στην αξία του TBHQ επειδή διατηρεί τη γεύση, το χρώμα και τη θρεπτική αξία των τροφίμων για μεγαλύτερο διάστημα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χημική ουσία για χρήση σε τρόφιμα στη δεκαετία του '70, όταν άρχισαν να γίνονται δημοφιλή τα fast food. Πλέον υπάρχει παντού: από τις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(749)
- politismos(71)
- Βιβλία(58)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(50)
- Κινηματογράφος(37)
- Μουσική(35)
- Παράξενα(35)
- Τέχνη(154)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.