Ζήτω οι ρίζες, οι βολβοί και οι πικρές σαλάτες!
Μπαίνουμε στην εποχή όπου οι ρίζες, οι βολβοί και τα πικρούτσικα σαλατικά κατακλύζουν τους πάγκους των μανάβικων και των λαϊκών. Σελινόριζες, παντζάρια, ραπανάκια, αλλά και τα λεγόμενα κιχώρια -τα αντίδια ή σικορέ- δίνουν τον γευστικό τόνο των φθινοπωρινών και χειμωνιάτικων πιάτων θυμίζοντάς μας τη χαρά του εποχικού.Η στρουμπουλή σελινόριζα Η σελινόριζα τρώγεται βραστή, αλλά και ωμή, σε δροσερές σαλάτες με καρότο ή μήλο. Λεπτοξυσμένη, πρωταγωνιστεί στο δημοφιλές πιάτο των γαλλικών μπιστρό, το remoulade de celeri, όπου αναμειγνύεται με μαγιονέζα και χρένο. Μερικά κομμάτια σελινόριζας στο κρέας ή στο ψάρι που βράζει προσθέτουν μια λεπτή, αρωματική νότα από σέλινο. Από τα κρεατικά, τη μεγαλύτερη αδυναμία της τη δείχνει στο χοιρινό, το οποίο συνοδεύει θαυμάσια και ως πουρές. Εξαιρετικές γίνονται και οι τηγανίτες σελινόριζας και πατάτας: τρίβετε και τα δύο στον τρίφτη, τα ανακατεύετε, τα αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε μικρές ποσότητες του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(637)
- politismos(67)
- Βιβλία(31)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(60)
- Κινηματογράφος(50)
- Μουσική(63)
- Παράξενα(69)
- Τέχνη(87)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.