Γιατί να προτιμάς τα φρέσκα ψάρια στη διατροφή σου;
Αν ψάχνεις έναν νόστιμο και θρεπτικό τρόπο να φροντίσεις την υγεία σου, τα φρέσκα ψάρια είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Είτε ψήνονται στη σχάρα, είτε στο φούρνο, είτε σε μια λαχταριστή ψαρόσουπα, τα ψάρια προσφέρουν πολύ περισσότερα από απλώς γεύση.Γράφει ο ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή Πλούσια σε καλά λιπαρά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα Τα ψάρια, ιδιαίτερα τα λιπαρά όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί και ο γαύρος, είναι γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα καλά λιπαρά βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και στην προστασία της καρδιάς. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση ψαριών 2 - 3 φορές την εβδομάδα, καθώς έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Πηγή ποιοτικής πρωτείνης Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτείνης υψηλής βιολογικής αξίας, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(27)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(29)
- Θεσσαλία(183)
- Θεσσαλονίκη(29)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(84)
- Μακεδoνία(34)
- Πελοπόννησος(94)
- Στερεά Ελλάδα(64)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.