Λέσβος: Μια επιτυχημένη οικοτεχνία τροφίμων και καλλυντικών στη Φίλια
Video ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΕΡΤ3Ερτ3 - Ειδήσεις 09/06/25 14:00 Σύνταξη Βασίλης Καραμπάσης Σε ένα ορεινό χωριό της Λέσβου, την Φίλια , σε ηφαιστιογενή εδάφη, η Ελένη Σιβρή καλλιεργεί με αγροοικολογικές μεθόδους σε αναβαθμίδες , ενδημικές ποικιλίες σύκου , σταφυλιού και τριαντάφυλλου. Από αυτή την υπέροχη και πλούσια πρώτη ύλη, παράγει στο εργαστήριο οικοτεχνίας που ίδρυσε, με παραδοσιακές μεθόδους, πετιμέζι σύκου με εκχύλισμα αρμπαρόριζας αλλά και πετιμέζι σταφυλιού, ξύδι με τριαντάφυλλο, ροδόνερο διπλής απόσταξης με ροδέλαιο και το μοναδικό (για τον τρόπο παραγωγής του-πατέντα) ροδόσταγμα. Αφήνοντας πίσω της την Αθήνα μαζί με την οικογένειά της, επέστρεψε στη γενέθλια γη της, τη Λέσβο, για να δημιουργήσει μια σειρά προϊόντων βασισμένων σε ξεχασμένες συνταγές της γιαγιάς της, τις οποίες ανέσυρε από το παρελθόν και αναβίωσε με σύγχρονο τρόπο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3. Το 2024, το ροδόνερο της κέρδισε την ασημένια διάκριση σε διαγωνισμό μεσογειακών...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(29)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(16)
- Θεσσαλία(209)
- Θεσσαλονίκη(14)
- Θράκη(2)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(100)
- Μακεδoνία(52)
- Πελοπόννησος(57)
- Στερεά Ελλάδα(24)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.