Καρπούζι ή πεπόνι; Ποιο είναι καλύτερο για τη δίαιτα και τη ρύθμιση του σακχάρου
Διαιτολόγος απαντά Το καρπούζι και το πεπόνι είναι χωρίς αμφιβολία τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Δεν ξεχωρίζουν μόνο για τη γεύση και τη δροσιά τους, αλλά και για τα διατροφικά τους οφέλη. Ποιο όμως είναι πιο κατάλληλο για απώλεια βάρους; Και ποιο βοηθά περισσότερο στη ρύθμιση του σακχάρου; Ας δούμε αναλυτικά τις διαφορές τους: Καρπούζι Περιεκτικότητα σε νερό: Πολύ υψηλή, περίπου 92%, ιδανικό για ενυδάτωση. Θερμίδες: Εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες, καθώς περιέχει μόλις 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Θρεπτικά συστατικά: Πλούσιο σε λυκοπένιο, κιτρουλίνη, βιταμίνες A, C και B6, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Γλυκαιμικός δείκτης: Έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (72-80), που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει ταχύτερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Γλυκαιμικό φορτίο: Έχει χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο, δηλαδή δεν επηρεάζει σημαντικά το σάκχαρο όταν καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες. Πεπόνι Περιεκτικότητα σε νερό: Πολύ υψηλή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Τι ισχύει για τις θερμίδες και τη ζάχαρη για το καρπούζι και το πεπόνι. Φωτογραφία Shutterstock 04 Ιούλ. 2025 9:03 Πελοπόννησος Newsroom Η διατροφική αξία των δύο πιο δημοφιλών καλοκαιρινών φρούτων μπαίνει στο "μικροσκόπιο" διεθνών ειδικών, καθώς αρκετοί καταναλωτές τα αποφεύγουν φοβούμενοι την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη. Αχαία: Με καταστροφή απειλείται το...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(38)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(57)
- Θεσσαλία(208)
- Θεσσαλονίκη(14)
- Θράκη(3)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(95)
- Μακεδoνία(46)
- Πελοπόννησος(103)
- Στερεά Ελλάδα(37)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.