6 μυστικά για ζυμαρικά που θα σε κάνουν master στην κουζίνα
Τα ζυμαρικά είναι από τα πιο απλά αλλά και πιο απολαυστικά πιάτα που μπορούμε να φτιάξουμε. Κι όμως, μικρές λεπτομέρειες στην προετοιμασία και το σερβίρισμα μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα απλό πιάτο και σε μια μακαρονάδα που θυμίζει... Ιταλία. Δες πώς, με 6 απλά tips, θα απογειώσεις το επόμενο πιάτο σου: 1. Μην ξεπλένεις και ανακάτευε τα με τη σάλτσα Μην ξεπλένεις τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο, γιατί το άμυλο που μένει τα βοηθά να "κρατήσουν" τη σάλτσα. Μόλις τα στραγγίξεις, ρίξε τα κατευθείαν μέσα στη σάλτσα και ανακάτεψέ τα, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα και να δέσουν οι γεύσεις. 2. Για ογκρατέν, κράτα τα al dente Αν συνεχίσουν να ψήνονται στον φούρνο, ξεκίνα με πιο σφιχτή υφή για να μην γίνουν υπερβολικά μαλακά. 3. Φρέσκα ή ξηρά; Και τα δύο Φρέσκα για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, ζυμαρικά μακράς διαρκείας (ξηρά) για καθημερινές. Η επιλογή εξαρτάται από το χρόνο και το αποτέλεσμα που θες. 4. Να "ξεκουράζεις" τη ζύμη Αν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(20)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(54)
- Θεσσαλία(201)
- Θεσσαλονίκη(43)
- Θράκη(2)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(102)
- Μακεδoνία(23)
- Πελοπόννησος(147)
- Στερεά Ελλάδα(90)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.