Αφράτες πίτες για σουβλάκι με αλεύρι Ζέας
Αν δεν είναι ήδη, θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου Η Ζέα είναι ένα δικόκκο σιτάρι με πολλές και ευεργετικές ιδιότητες, καθώς και θρεπτικά συστατικά, τα οποία ... την καθιστούν ανώτερη από τα υπόλοιπα σιτηρά (είναι σχεδόν δύο φορές πλουσιότερη σε φυτικές ίνες). Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αναζωπύρωση στη δημοτικότητά της, ιδιαίτερα σε όσους εφαρμόζουν μια υγιεινή διατροφή - και όχι άδικα, αφού τα 100 γρ. κόκκου Ζέας παρέχουν:331 θερμίδες 12 γρ. πρωτείνη3 γρ. λιπαρά64 γρ. υδατάνθρακες6 γρ. φυτικές ίνεςΥλικά (8 τεμάχια)500 γρ. χλιαρό νερό800 γρ. αλεύρι Ζέας (χωρισμένο σε 2 μέρη: 300 γρ. και 500 γρ.)10 γρ. μαγιά1 κ.γ. μέλι1 κ.γ. αλάτι50 γρ. ελαιόλαδολίγο σιμιγδάλι για το άνοιγμα ΕκτέλεσηΒήμα 1: Ανακατεύουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, τα 300 γρ. αλεύρι και το μέλι και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Βήμα 2: Ύστερα από 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.