Άγχος μετά το φαγητό: Γιατί συμβαίνει και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε
Το φαγητό συνήθως συνδέεται με απόλαυση και χαλάρωση - για κάποιους, όμως, μπορεί να γίνει πηγή άγχους. Αν... έχετε παρατηρήσει ότι μετά το γεύμα νιώθετε ανησυχία, ταχυπαλμία ή σφίξιμο στο στομάχι, δεν είστε μόνοι. Το άγχος μετά το φαγητό είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να προκύψει από σωματικούς, διατροφικούς ή ψυχολογικούς παράγοντες - και ευτυχώς, μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τα πιο συνηθισμένα αίτια 1. Αντιδραστική υπογλυκαιμία Πρόκειται για μια από τις πιο κοινές αιτίες. Εμφανίζεται όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν λίγες ώρες μετά το γεύμα, συνήθως λόγω υπερβολικής παραγωγής ινσουλίνης. Το αποτέλεσμα; Νιώθετε ευερεθιστότητα, ζάλη, ταχυπαλμία, εφίδρωση - όλα συμπτώματα που μοιάζουν με κρίση άγχους. Τι βοηθά: Επιλέξτε πλήρη δημητριακά, άπαχες πρωτείνες (ψάρι, αυγό, κοτόπουλο) και φρούτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.Αποφύγετε τροφές με πολλή ζάχαρη ή επεξεργασμένους υδατάνθρακες.Καταναλώστε μικρά, ισορροπημένα γεύματα ανά 3-4...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(27)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(34)
- Θεσσαλία(173)
- Θεσσαλονίκη(30)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(77)
- Μακεδoνία(38)
- Πελοπόννησος(60)
- Στερεά Ελλάδα(85)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.