Αρνάκι με σάλτσα κρασιού και δαμάσκηνα
Συνοδέψτε με ψητές πατάτες ή πουρέ Υλικά 1 κιλό αρνίσια ωμοπλάτη1 φλ. τσαγιού δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι1 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο Αλάτι και πιπέρι1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι2 κ. σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ1/4 κ. γλ. κανέλα1 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου/ λαχανικών ή νερό ΕκτέλεσηΚόψτε το αρνί σε κύβους και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.Ροδίστε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το τζίντζερ, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστούν.Προσθέστε το κρασί, το ζωμό ή το νερό και το ροδισμένο αρνί.Όταν τα υγρά πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το αρνάκι να μαγειρευτεί για 1,5 έως 2,5 ώρες.Γαρνίρετε με μαϊντανό και απολαύστε!
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(32)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(46)
- Θεσσαλία(270)
- Θεσσαλονίκη(29)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(165)
- Μακεδoνία(49)
- Πελοπόννησος(100)
- Στερεά Ελλάδα(120)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.