Dressing ταχίνι
Το ταχίνι ανήκει στις τροφές που συνδυάζουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου Το σουσάμι έχει πολλά θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι δύσκολο για τον οργανισμό μας... να τα απορροφήσει, λόγω του σκληρού εξωτερικού τοιχώματος (κύτος του σπόρου). Η κατανάλωση του σουσαμιού σε μορφή πάστας (ταχίνι) επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση αυτών των θρεπτικών συστατικών. Το ταχίνι έχει πολλά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, σελήνιο και σίδηρο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυτών των τύπων λιπαρών μπορεί να μειώσει τα επιβλαβή επίπεδα χοληστερόλης, καθώς και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.Υλικά (2 μερίδες)1 κ.σ. (15 ml) ταχίνι¼ φλιτζάνι (80 ml) νερό3 κ.σ. (45 ml) χυμό λεμονιού1 κ.σ. (15 ml) μουστάρδα Dijon1 κ.σ. (15 ml) ελαιόλαδο1 κ.γ. λιναρόσπορο1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένηαλάτι, πιπέριΕκτέλεσηΒήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.Βήμα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(37)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(39)
- Θεσσαλία(268)
- Θεσσαλονίκη(57)
- Θράκη(2)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(173)
- Μακεδoνία(39)
- Πελοπόννησος(115)
- Στερεά Ελλάδα(127)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.