Έκοψες το καρπούζι; Να πώς θα το διατηρήσεις φρέσκο περισσότερο
Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο. Όμως, μόλις κοπεί, αρχίζει να χάνει υγρασία, να μυρίζει "ψυγείο" και να γίνεται νερουλό. Με μερικά απλά tips, μπορείς... να παρατείνεις τη φρεσκάδα του και να το απολαμβάνεις κάθε μέρα σαν να κόπηκε μόλις τώρα. Έκοψες το καρπούζι; Δες πώς θα το διατηρήσεις φρέσκο για περισσότερες ημέρες 1. Ολόκληρο καρπούζι: Φύλαξέ το σε δροσερό, σκιερό μέρος Αν δεν έχει κοπεί ακόμα, μην το βάζεις αμέσως στο ψυγείο. Ένα ολόκληρο καρπούζι διατηρείται καλύτερα εκτός ψυγείου, σε δροσερό και καλά αεριζόμενο σημείο (π.χ. αποθήκη ή πάγκος κουζίνας χωρίς ήλιο). Μόλις το κόψεις, όμως, αλλάζουν όλα. 2. Μετά το κόψιμο: Αεροστεγές τύλιγμα - όχι απλώς μεμβράνη Το μεγαλύτερο λάθος είναι να το αφήνεις "ξεσκέπαστο" ή να το καλύπτεις πρόχειρα. Ο αέρας το ξεραίνει και απορροφά οσμές. Τι να κάνεις: Τύλιξε την κομμένη πλευρά πολύ καλά με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο Ακόμα καλύτερα: αεροστεγές σκεύος με καπάκι (ιδανικά γυάλινο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(27)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(29)
- Θεσσαλία(183)
- Θεσσαλονίκη(29)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(84)
- Μακεδoνία(34)
- Πελοπόννησος(94)
- Στερεά Ελλάδα(64)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.