Έριξες παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Μην το πετάξεις - Δες πως σώζεται
Σου έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Μην ανησυχείς - συμβαίνει και στους πιο έμπειρους μάγειρες. Το σημαντικό είναι να ξέρεις πώς να το μαζέψεις πριν αποχαιρετήσεις το πιάτο σου. Με... μερικά έξυπνα κόλπα και μικρές προσθήκες, μπορείς να εξισορροπήσεις τη γεύση χωρίς να χαλάσεις την υφή ή το άρωμα του φαγητού σου. Από την πατάτα-σώστη μέχρι τη σωστή δόση οξύτητας ή γαλακτοκομικών, υπάρχουν λύσεις που λειτουργούν άμεσα. 1. Πατάτα - το πιο κλασικό κόλπο Το πιο γνωστό "σωσίβιο" σε υπερβολικά αλατισμένο φαγητό είναι η πατάτα. Καθάρισε μία, κόψε τη στη μέση και ρίξ' την στην κατσαρόλα ή τη σάλτσα. Βράσε για 10-15 λεπτά - η πατάτα θα απορροφήσει το περιττό αλάτι, ενώ παράλληλα θα αφήσει μια ελαφριά γλύκα στο πιάτο. - Ιδανικό για σούπες, όσπρια, μαγειρευτά και σάλτσες. 2. Λαχανικά που εξισορροπούν Αν το φαγητό σου "ξέφυγε", μπορείς να ετοιμάσεις μια δεύτερη, άνοστη εκδοχή της συνταγής (χωρίς αλάτι) και να τη συνδυάσεις με την αλμυρή. Η γλύκα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(25)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(38)
- Θεσσαλία(249)
- Θεσσαλονίκη(38)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(127)
- Μακεδoνία(38)
- Πελοπόννησος(57)
- Στερεά Ελλάδα(80)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.