Γαρίδες με σάλτσα πέστο
Μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα συνοδευτικά όπως ζυμαρικά, ρύζι ή σαλάτα Υλικά 500 γρ. γαρίδες jumbo, καθαρισμένες1/2 κ. γλ. αλάτι σκόρδου2 κ. σ. ελαιόλαδο1/4 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα πέστο 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέσηΦύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)Γαλλική μπαγκέτα ή σκορδόψωμο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά) ΕκτέλεσηΖεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Προσθέστε τις γαρίδες. Αφήστε τις να σοταριστούν από τη μία πλευρά για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια γυρίστε τις και αφήστε τις να σοταριστούν από την άλλη πλευρά για περίπου 1 λεπτό ακόμα, ή μέχρι να είναι ροζ και αδιαφανείς σε όλο το μήκος τους, με σφιχτή αλλά τρυφερή υφή. Σβήστε τη φωτιά.Προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με ντοματίνια και βασιλικό και σερβίρετε αμέσως με γαλλική μπαγκέτα ή σκορδόψωμο στο πλάι.Διατηρήστε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
 
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
  - Aιγαίο(32)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(30)
- Θεσσαλία(228)
- Θεσσαλονίκη(37)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(193)
- Μακεδoνία(46)
- Πελοπόννησος(108)
- Στερεά Ελλάδα(102)
 















 
			
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.