Γιατί είναι σημαντικό να μουλιάζετε για ώρες τα φασόλια
Η πρώτη και βασική οδηγία στις συνταγές για φασόλια, είναι ότι πρέπει πρώτα να μουλιάσουν για αρκετές ώρες, προκειμένου να είναι έτοιμα για μαγείρεμα, αλλά και για να είναι πολύ πιο εύπεπτα. Αν... τα φασόλια σας προκαλούν φούσκωμα ή αέρια, μην κατηγορείτε μόνο τα φασόλια! Το πρόβλημα μπορεί να έγκειται στον τρόπο παρασκευής τους. Το μούλιασμα των φασολιών πριν το μαγείρεμα βοηθά στη διάσπαση των δύσπεπτων σακχάρων και μειώνει τις ενώσεις που παρεμβαίνουν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το αποτέλεσμα; Λιγότερα στομαχικά προβλήματα, καλύτερη γεύση και περισσότερα θρεπτικά συστατικά για να απορροφήσει το σώμα. Οι υπεύθυνοι για την πιθανή δυσπεψία είναι τα σύνθετα σάκχαρα που υπάρχουν στα φασόλια, που ονομάζονται ολιγοσακχαρίτες. Το πεπτικό σύστημα δεν μπορεί να τα διασπάσει πλήρως στο λεπτό έντερο επειδή μας λείπει το σωστό ένζυμο. Αντίθετα, αυτά τα σάκχαρα περνούν άπεπτα στο παχύ έντερο, όπου ζυμώνονται από τα βακτήρια του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(27)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(34)
- Θεσσαλία(173)
- Θεσσαλονίκη(30)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(77)
- Μακεδoνία(38)
- Πελοπόννησος(60)
- Στερεά Ελλάδα(85)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.