Γιατί είναι σημαντικό να τρως σολομό;
Με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα και την πλούσια, βουτυράτη γεύση του, ο σολομός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς "πρεσβευτές" της υγιεινής διατροφής. Δεν... είναι όμως μόνο θέμα γεύσης - πρόκειται για ένα τρόφιμο με εξαιρετικά οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο, τους μυς και τα οστά. Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά Ο σολομός - είτε άγριος είτε ιχθυοκαλλιέργειας - αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτείνης, βιταμινών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μια μαγειρεμένη μερίδα (περίπου 85 γραμμάρια) σολομού ιχθυοτροφείου περιέχει: - 175 θερμίδες - 19 γρ. πρωτείνης - 11 γρ. λιπαρών - 1,2 γρ. ωμέγα-3 λιπαρών οξέων - Βιταμίνες B12, D, B5 και νιασίνη Ο άγριος σολομός έχει λιγότερα λιπαρά και περισσότερα ωμέγα-3 - κάτι που τον καθιστά ακόμη πιο θρεπτική επιλογή. Καλή καρδιά, καλός σολομός Η κατανάλωση σολομού δύο φορές την εβδομάδα συμβάλλει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά που: - Ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση - Μειώνουν τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(31)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(46)
- Θεσσαλία(193)
- Θεσσαλονίκη(6)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(121)
- Μακεδoνία(47)
- Πελοπόννησος(154)
- Στερεά Ελλάδα(95)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.