Γλυκοπατάτες ογκρατέν στο φούρνο
Ένα γαλλικό πιάτο με κρεμώδη υφή και πλούσια βουτυράτη γεύση Υλικά 1 κιλό γλυκοπατάτες2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο1 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα1 κ. γλ. αλάτι Φρέσκο μαύρο πιπέρι30 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Gruyere ΕκτέλεσηΠροθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείψτε ένα πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο.Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε. Βάλτε τις κομμένες γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση. Ανακατέψτε για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι φέτες έχουν καλυφθεί καλά.Πάρτε μια χούφτα πατάτες και τοποθετήστε τες σε μια στρώση στον πάτο του ταψιού. Συνεχίστε να προσθέτετε περισσότερες στρώσεις, μία χούφτα πατάτες τη φορά και καθώς δουλεύετε, πιέστε τις φέτες πατάτας προς τα κάτω και προσπαθήστε να τις κρατήσετε σε ομοιόμορφο σχήμα. Μόλις προσθέσετε όλες τις φέτες, πιέστε ελαφρά για να τις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(23)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(37)
- Θεσσαλία(282)
- Θεσσαλονίκη(12)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(174)
- Μακεδoνία(28)
- Πελοπόννησος(66)
- Στερεά Ελλάδα(93)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.