Η διαδρομή ενός barista από το coffee bar στην παγκόσμια σκηνή - Ο Νίκος Αντζάρας στη Philoxenia 2025 (φωτο+βίντεο)
Σπούδασε τεχνικός ιατρικών οργάνων, διαπρέπει ωστόσο στην τεχνική παρασκευής του καφέ και σήμερα αποτελεί έναν κορυφαίο Έλληνα barista. Ο Νίκος Αντζάρας λατρεύει τον καφέ φίλτρου, λέει ότι το εθνικό μας ρόφημα είναι ο freddo espresso και εξηγεί πως ποιοτικός είναι ο καφές που ξεχωρίζει για το πλούσιο άρωμά του, την ισορροπημένη του γεύση και την ευχάριστη, γλυκιά επίγευση. Ξεκίνησε από ένα συνοικιακό καφέ το 2009 για να βγάζει τα έξοδα της Σχολής του κι έφτασε μέχρι τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Barista το 2022 στη Μελβούρνη και την επόμενη χρονιά στην Αθήνα, όπου παρότι έπαιζε εντός έδρας μια μικρή αναποδιά του στοίχισε τη συμμετοχή του στην τελική φάση του διαγωνισμού. Αυτές τις μέρες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και παρουσίασε ένα ενδιαφέρον σεμινάριο με τίτλο "Η εξέλιξη ενός barista από το coffee bar στην παγκόσμια σκηνή", στο πλαίσιο των φετινών εκθέσεων Philoxenia / Hotelia / Food & Drinks 2025 στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(27)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(51)
- Θεσσαλία(253)
- Θεσσαλονίκη(44)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(148)
- Μακεδoνία(32)
- Πελοπόννησος(64)
- Στερεά Ελλάδα(88)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.