Κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού
Αρωματικό και άκρως απολαυστικό Υλικά 4 μέτρια μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα, χτυπημένα1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 κ. γλ. αλάτι1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη4 κ. σ. βούτυρο4 κ. σ. ελαιόλαδο1 φλ. τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες1/2 φλ. τσαγιού κρασί Marsala1/4 φλ. τσαγιού μαγειρικό σέρι Εκτέλεση Σε ένα ρηχό πιάτο ή μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.Καλύψτε τα κομμάτια κοτόπουλου με το μείγμα αλευριού.Σε μία κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ροδίστε ελαφρώς.Αναποδογυρίστε τα κομμάτια κοτόπουλου και προσθέστε τα μανιτάρια. Ρίξτε το κρασί και το σέρι.Σκεπάστε την κατσαρόλα σιγοβράστε το κοτόπουλο για 10 λεπτά, γυρίζοντας το μία φορά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ και να τρέχουν καθαρά τα υγρά.Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!Σερβίρετε με ρύζι ή σπιτικό πουρέ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(38)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(54)
- Θεσσαλία(227)
- Θεσσαλονίκη(55)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(90)
- Μακεδoνία(37)
- Πελοπόννησος(143)
- Στερεά Ελλάδα(139)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.