Μεσογειακές μπρουσκέτες με τόνο
Ιδανική επιλογή για βραδινό ή μεσημεριανό συνοδεία μιας χορταστικής σαλάτας Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου Ο τόνος, όπως και τα περισσότερα ψάρια, είναι εξαιρετική πηγή πρωτείνης υψηλής ποιότητας, αλλά και ένα τρόφιμο με σημαντικά διατροφικά οφέλη. Σε... κονσέρβα αποτελεί μια οικονομικά προσιτή επιλογή, που προσφέρει πρωτείνη και αποθηκεύεται εύκολα για μεγάλο διάστημα. Αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο - όπως και ο σολομός. Εκτός από την πρωτείνη, τα θαλασσινά -και ειδικότερα ο τόνος- παρέχουν ταυρίνη, ένα αμινοξύ που, σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να συμβάλει στην προστασία της καρδιάς. Παράλληλα, τόσο ο φρέσκος όσο και ο κονσερβοποιημένος τόνος είναι πλούσιοι σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως νιασίνη (Β3), η οποία υποστηρίζει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και την υγεία του δέρματος. Ο τόνος περιέχει επίσης ασβέστιο (για τα οστά και τις μυϊκές συσπάσεις), μαγνήσιο (για την παραγωγή ενέργειας) και βιταμίνη D, που συμβάλλει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(35)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(44)
- Θεσσαλία(183)
- Θεσσαλονίκη(17)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(117)
- Μακεδoνία(43)
- Πελοπόννησος(180)
- Στερεά Ελλάδα(99)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.