Ντόνατ κανέλας με ζάχαρη
Μαλακά και αφράτα, ιδανική επιλογή για απολαυστικό πρωινό Υλικά 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο ή κάρδαμο1/2 κ. γλ. αλάτι1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου1/4 φλ. τσαγιού γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένοΓια την επικάλυψη:1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο1 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη6- 9 γρ. κανέλα τριμμένηΕκτέλεσηΠροθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για μάφιν.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την αλεσμένη κανέλα, το μοσχοκάρυδο ή το κάρδαμο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίξτε την καστανή ζάχαρη, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε καλά με το σύρμα για να ενωθούν πλήρως. Στη συνέχεια, χτυπήστε το βούτυρο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(41)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(63)
- Θεσσαλία(225)
- Θεσσαλονίκη(63)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(102)
- Μακεδoνία(82)
- Πελοπόννησος(115)
- Στερεά Ελλάδα(148)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.