Παραδοσιακή καρυδόπιτα
Με σιρόπι πορτοκαλιού Υλικά 1 φλ. τσαγιού καρύδια1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις3/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα1/2 κ. γλ. αλεσμένο γαρύφαλλο1/4 κ. γλ. αλάτι1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, μοιρασμένη1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, συν λίγο για να λαδώσετε το τηγάνι6 αυγά, χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι1 κ. γλ. χυμό λεμονιού1 κ. σ. ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιούΓια το σιρόπι πορτοκαλιού:3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη3/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού3 πορτοκάλια ΕκτέλεσηΠροθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε και αλευρώστε ένα μικρό ταψί.Τοποθετήστε τα καρύδια σε ένα ταψί και καβουρδίστε τα στο φούρνο, κουνώντας τα μία ή δύο φορές, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Ψιλοκόψτε τα ή αλέστε τα σε μύλο ξηρών καρπών.Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(33)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(52)
- Θεσσαλία(251)
- Θεσσαλονίκη(56)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(144)
- Μακεδoνία(49)
- Πελοπόννησος(89)
- Στερεά Ελλάδα(97)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.