Πικάντικη σούπα καρότου με κρέμα τζίντζερ
Αρωματική, θρεπτική και άκρως απολαυστική Υλικά 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες6 σκελίδες σκόρδοΑλάτι και πιπέρι 2 κιλά καρότα, κομμένα σε κύβους1 πιπεριά jalapeno, αποφλοιωμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε φέτες1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες, συν 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, συν περισσότερο όσο χρειάζεται1/2 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα1 κ. σ. πολύ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο1 κ. σ. ξύσμα λάιμ1 κ. σ. χυμό λάιμ ΕκτέλεσηΛιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά. Μην αφήσετε το μείγμα να ροδίσει.Προσθέστε τα καρότα, τη jalapeno και το τζίντζερ σε φέτες και ανακατέψτε. Προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι. Ανεβάστε τη θερμοκρασία σε υψηλή, προσθέστε 6 φλιτζάνια ζωμό και φέρτε το μείγμα σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(33)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(49)
- Θεσσαλία(263)
- Θεσσαλονίκη(46)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(188)
- Μακεδoνία(59)
- Πελοπόννησος(126)
- Στερεά Ελλάδα(116)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.