Πρέπει να ξεπλένουμε τα μακαρόνια όταν τα σουρώνουμε; Τι λένε οι ειδικοί
Όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά από το σουρωτήρι με την απορία: να ξεπλύνω τα μακαρόνια ή όχι; Η συνήθεια αυτή διχάζει, όμως... η απάντηση - όπως συμβαίνει συχνά στη μαγειρική - εξαρτάται από το τι ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε με τα ζυμαρικά μας. Ας δούμε τι ισχύει και γιατί.. Όχι ξέπλυμα αν τα ζυμαρικά προορίζονται για ζεστή μακαρονάδα Στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, το ξέπλυμα των ζυμαρικών μετά το βράσιμο θεωρείται "ιεροσυλία". Ο λόγος είναι απλός: Κατά το βράσιμο, τα μακαρόνια απελευθερώνουν άμυλο, το οποίο μένει στην επιφάνειά τους. Αυτό το άμυλο: Βοηθά τη σάλτσα να κολλήσει καλύτερα στα ζυμαρικά, δημιουργώντας πιο δεμένη, γευστική και βελούδινη υφή. Ενισχύει τη συνοχή του πιάτου, ιδανικό για μακαρονάδες, σπαγγέτι, καρμπονάρες, πέστο και άλλα ζεστά πιάτα. Άρα, για ζεστές συνταγές με σάλτσες, δεν ξεπλένουμε. Ναι στο ξέπλυμα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις όπου το ξέπλυμα είναι όχι μόνο αποδεκτό αλλά και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(35)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(44)
- Θεσσαλία(183)
- Θεσσαλονίκη(17)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(117)
- Μακεδoνία(43)
- Πελοπόννησος(180)
- Στερεά Ελλάδα(99)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.