πριν από  2 ημέρες 10 ώρες

Lefteria.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά από το σουρωτήρι με την απορία: να ξεπλύνω τα μακαρόνια ή όχι; Η συνήθεια αυτή διχάζει, όμως... η απάντηση - όπως συμβαίνει συχνά στη μαγειρική - εξαρτάται από το τι ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε με τα ζυμαρικά μας. Ας δούμε τι ισχύει και γιατί.. Όχι ξέπλυμα αν τα ζυμαρικά προορίζονται για ζεστή μακαρονάδα Στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, το ξέπλυμα των ζυμαρικών μετά το βράσιμο θεωρείται "ιεροσυλία". Ο λόγος είναι απλός: Κατά το βράσιμο, τα μακαρόνια απελευθερώνουν άμυλο, το οποίο μένει στην επιφάνειά τους. Αυτό το άμυλο: Βοηθά τη σάλτσα να κολλήσει καλύτερα στα ζυμαρικά, δημιουργώντας πιο δεμένη, γευστική και βελούδινη υφή. Ενισχύει τη συνοχή του πιάτου, ιδανικό για μακαρονάδες, σπαγγέτι, καρμπονάρες, πέστο και άλλα ζεστά πιάτα. Άρα, για ζεστές συνταγές με σάλτσες, δεν ξεπλένουμε. Ναι στο ξέπλυμα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις όπου το ξέπλυμα είναι όχι μόνο αποδεκτό αλλά και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Μακεδoνία
    Palo presentation