Ψητά καρότα με σάλτσα μελιού και βαλσάμικου
Υγιεινό συνοδευτικό Υλικά 1 κιλό καρότα1 κ. σ. ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο1 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή περισσότερο για γεύση1 1/2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι1 κ. σ. μέλι1 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι ή 2 κλωνάρια φρέσκα φύλλα θυμαριού, χωρίς φύλλαΕκτέλεσηΠροθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.Αφαιρέστε το κοτσάνι από τα καρότα και κόψτε τα στη μέση, κατά μήκος.Τοποθετήστε τα καρότα σε ένα ταψί και ανακατέψτε τα με το λάδι, το βαλσάμικο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.Ψήστε για περίπου 20 λεπτά και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα από το φούρνο.Γυρίστε τα καρότα φροντίζοντας να τα καλύψετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίξτε λίγο ακόμα μέλι, δενδρολίβανο και θυμάρι από πάνω και ανακατέψτε τα να καλυφθούν.Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε τυχόν υπολείμματα υγρών στον πάτο του ταψιού, επιτρέποντας στα καρότα να ψηθούν αντί να αχνίσουν.Επιστρέψτε στο φούρνο για 20- 30 λεπτά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(30)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(59)
- Θεσσαλία(229)
- Θεσσαλονίκη(40)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(132)
- Μακεδoνία(54)
- Πελοπόννησος(132)
- Στερεά Ελλάδα(116)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.