Πώς να καθαρίζεις σωστά το σφουγγάρι για τα πιάτα
Το σφουγγάρι κουζίνας είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στο σπίτι, αλλά και από τα πιο βρώμικα. Συγκρατεί... υγρασία, υπολείμματα τροφών και μικρόβια, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συχνό καθάρισμα και αντικατάσταση για να μην μεταφέρεις βακτήρια σε πάγκους, πιάτα και σκεύη. Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να το ξεπλένεις και να το στύβεις μετά από κάθε χρήση και να το καθαρίζεις "σε βάθος" τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αν αρχίσει να μυρίζει ή να φθείρεται, τότε πρέπει να αντικαθίσταται αμέσως. Παρακάτω θα βρεις τον πιο αποτελεσματικό τρόπο απολύμανσης, αλλά και 3 εναλλακτικές λύσεις όταν δεν έχεις χλωρίνη. Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού: μούλιασμα σε διάλυμα χλωρίνης Οι δοκιμές δείχνουν ότι η χλωρίνη είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να εξουδετερώσεις σχεδόν όλα τα μικρόβια του σφουγγαριού. Βήμα-βήμα Γέμισε μια λεκάνη με 3,8 λίτρα νερό. Πρόσθεσε 3/4 φλιτζανιού χλωρίνη (χωρίς άρωμα). Βύθισε το σφουγγάρι για 5 λεπτά. Ξέπλυνέ το καλά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(21)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(38)
- Θεσσαλία(267)
- Θεσσαλονίκη(33)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(115)
- Μακεδoνία(35)
- Πελοπόννησος(69)
- Στερεά Ελλάδα(49)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.