Ρολάκια κολοκυθιού με ρικότα & κόκκινη σάλτσα
Το κολοκύθι είναι γεμάτο ιχνοστοιχεία & βιταμίνες Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για το κολοκύθι είναι ότι η περιεκτικότητά του σε μέταλλα -όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και... ο ψευδάργυρος- μπορεί να αυξηθεί αν το έδαφος κατά την καλλιέργεια έχει εμπλουτιστεί με αλάτι. Και το σημαντικότερο: η περιεκτικότητά του σε νάτριο δεν αυξάνεται σημαντικά, επομένως αυτή η πρακτική δεν επιβαρύνει τον οργανισμό. Υλικά (3 μερίδες) 5 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους1 μεγάλη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες5 κ.σ. κόκκινη σάλτσα ντομάτας100 γρ. τυρί ρικότα1 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος2 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτι, πιπέριΕκτέλεσηΒήμα 1: Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες και τις ψήνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.Βήμα 2: Παίρνουμε δύο φέτες κολοκυθιού, τις βάζουμε δίπλα-δίπλα, φροντίζοντας ωστόσο η μία να πατάει πάνω στην άλλη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(27)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(34)
- Θεσσαλία(173)
- Θεσσαλονίκη(30)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(77)
- Μακεδoνία(38)
- Πελοπόννησος(60)
- Στερεά Ελλάδα(85)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.