Σολομός με σάλτσα λεμονιού και σκόρδου
Συνοδέψτε με ρύζι ή ψητά λαχανικά Υλικά 4 φιλέτα σολομού (περίπου 150-200 γρ. το καθένα)3 κ. σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένεςΧυμό από 2 λεμόνιαΞύσμα από 1 λεμόνι1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών2 κ. σ. βούτυρο1 κ. σ. μέλι (προαιρετικά)2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανόΑλάτι και πιπέριΦέτες λεμονιού για το σερβίρισμαΕκτέλεσηΑλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές.Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω (αν υπάρχει δέρμα), και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν στο επιθυμητό σημείο.Αφαιρέστε τον σολομό από το τηγάνι και τοποθετήστε τον σε ένα πιάτο, καλύπτοντάς τον με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστός.Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρετε το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(20)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(24)
- Θεσσαλία(128)
- Θεσσαλονίκη(17)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(67)
- Μακεδoνία(27)
- Πελοπόννησος(111)
- Στερεά Ελλάδα(56)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.