Σπιτικός πουρές αρωματισμένος με σκόρδο
Βελούδινος και απολαυστικός Υλικά 3 κεφάλια σκόρδο6 κ. σ. ελαιόλαδοΓια τα τσιπς σκόρδου:1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες σταυρωτάΑλάτιΓια τον πουρέ:4 κιλά πατάτες2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος2 φρέσκα φύλλα δάφνης ή 4 αποξηραμένα φύλλα δάφνης1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα1 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, συν περισσότερα για το γαρνίρισμαΑλάτι και μαύρο πιπέρι3/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους, συν περισσότερο για το σερβίρισμα ΕκτέλεσηΒάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και ζεστάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Τοποθετήστε κάθε κεφάλι σκόρδου στο πλάι και κόψτε (το πάνω 1/4 του τμήματος στο μυτερό άκρο. Μεταφέρετε κάθε κεφάλι σκόρδου σε ένα ξεχωριστό κομμάτι αλουμινόχαρτο, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, και περιχύστε με 2 κουταλάκια λάδι.Τυλίξτε με το αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε μέχρι το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(48)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(45)
- Θεσσαλία(278)
- Θεσσαλονίκη(24)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(208)
- Μακεδoνία(38)
- Πελοπόννησος(74)
- Στερεά Ελλάδα(114)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.