πριν από  6 ώρες 42 λεπτά

Voria.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Όταν μπαίνει ο τρυγητής Σεπτέμβριος στη Νάουσα είναι όλα διαφορετικά. Τα αμπελοτόπια στο... "ελληνικό Μπορντό" κατά το ατυχές πια κλισέ είναι φορτωμένα με την εμβληματική ποικιλία του ελληνικού βορρά, το ξινόμαυρο. Τα τελευταία χρόνια, το βορινό αυτό σταφύλι που αγαπά το υψόμετρο και καλλιεργείται κατά πλειοψηφία σε Νάουσα και Αμύνταιο, έχει αποκτήσει τη δική του δημοφιλία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μια ποικιλία που αγαπά την... πρωτείνη, αφού συνοδεύεται ιδανικά με ψητό κρέας, παρομοιάστηκε από τους οινόφιλους με το ιταλικό Barolo της Βόρειας Ιταλίας. Τα χρόνια πέρασαν όμως και το ελληνικό ξινόμαυρο και το ξινόμαυρο της Νάουσας απέκτησε τον δικό του χαρακτήρα, κάνοντας περιττές της όποιες παρομοιώσεις. Οι αμπελουργοί στις πλαγιές του Βερμίου συνεχίζουν με την ίδια υπομονή και επιμονή να φροντίζουν τα αμπέλια τους ώστε λίγο καιρό μετά να μπει στις φιάλες το κρασί με το ιδιαίτερη κεραμιδί απόχρωση. Στον αμπελώνα του Γιώργου Λούση στα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Μακεδoνία
    Palo presentation