Στη Νάουσα για τον τρύγο του πολυδιάστατου ξινόμαυρου
Όταν μπαίνει ο τρυγητής Σεπτέμβριος στη Νάουσα είναι όλα διαφορετικά. Τα αμπελοτόπια στο... "ελληνικό Μπορντό" κατά το ατυχές πια κλισέ είναι φορτωμένα με την εμβληματική ποικιλία του ελληνικού βορρά, το ξινόμαυρο. Τα τελευταία χρόνια, το βορινό αυτό σταφύλι που αγαπά το υψόμετρο και καλλιεργείται κατά πλειοψηφία σε Νάουσα και Αμύνταιο, έχει αποκτήσει τη δική του δημοφιλία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μια ποικιλία που αγαπά την... πρωτείνη, αφού συνοδεύεται ιδανικά με ψητό κρέας, παρομοιάστηκε από τους οινόφιλους με το ιταλικό Barolo της Βόρειας Ιταλίας. Τα χρόνια πέρασαν όμως και το ελληνικό ξινόμαυρο και το ξινόμαυρο της Νάουσας απέκτησε τον δικό του χαρακτήρα, κάνοντας περιττές της όποιες παρομοιώσεις. Οι αμπελουργοί στις πλαγιές του Βερμίου συνεχίζουν με την ίδια υπομονή και επιμονή να φροντίζουν τα αμπέλια τους ώστε λίγο καιρό μετά να μπει στις φιάλες το κρασί με το ιδιαίτερη κεραμιδί απόχρωση. Στον αμπελώνα του Γιώργου Λούση στα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(36)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(56)
- Θεσσαλία(224)
- Θεσσαλονίκη(60)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(94)
- Μακεδoνία(52)
- Πελοπόννησος(140)
- Στερεά Ελλάδα(133)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.